регистрация Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Много често в интернет пространството попадам на обяви, в които гръмко се обещава регистрация на фирма за един ден и то дори на цени, които на практика са по-ниски от таксите, които дължите към Агенция по вписванията.

Да, определено бързината и ниските цени са фактори, които могат да привлекат вниманието на заинтересованите лица. Но на практика това възможно ли е? Задавате ли си и въпроса за качеството на услугата и отговаря ли тя на Вашите нужди, като лице което тепърва „прохожда” в бизнеса?

Нека да бъдем реалисти – ако искате да създадете малък бизнес, то съвсем не значи да заплатите невероятна сума дори само за регистрирането на търговското дружество, но от друга страна – защо изобщо ще поставяте основите на нещо, ако още в самото начало сте безразлични към качеството, което е за сметка на цената на услугата.

Защото не става въпроса само за изготвяне на документи и предприемане на действия по регистрация на търговско дружество. Първият и основен въпрос е – коя правна форма е най-подходяща за Вашите цели и възможности. Удачно е след като намерите отговор на този въпрос, да приемете следващата стъпка – изготвяне на необходимите документи. Извършващият услугата следва да съобрази и особеностите на дейността, която ще развивате и да Ви даде възможност да се запознаете с документите детайлно и точно. Да Ви обясни на достъпен език какво е значението на написаното. За да сте напълно наясно под какво се подписвате.

Дотук вече разбирате, че съвсем няма как всичко това да се случи в рамките на часове. Отделно от това, след постъпване на документите в Агенция по вписванията същите трябва да бъдат обработени и проверени от длъжностно лице. И това няма да се случи за часове и в рамките на деня, в който сте подали документите.

Ниска цена? Не търсете крайно ниска цена,особено ако същата е нереалистична. По-ниска от дължимите държавни такси?Това възможно ли е според Вас? Ами, според мен не. Едва ли някой ще ми регистрира фирма безплатно и ще ми поеме и частично тези разноски.

Освен това е важно да имате доверен юридически съветник при първите действия, които ще предприемете. Скоро разговарях с клиент, който сам ми сподели, че в началото изобщо не е бил наясно как да оформи юридически отношенията с партньорите си – сключване на договори, изготвяне на приемо-предавателни протоколи и други. Действал е доста наивно и на доверие, което за съжаление му е коствало много – невъзможност да докаже направени плащания и предадени стоки, което разбирате какво означава.

Към настоящия момент вече се е поучил от грешките си, многократно сме разговаряли какво е необходимо да прави и какво да НЕ прави. И това определено се отразява на финансовото състояние на двете му търговски дружества.

За това – не мислете кое колко евтино звучи днес. Мислете, дали утре няма да Ви „излезе” прекалено скъпо.

 

One thought on “Регистрация на фирма за един ден?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.