Регистрация на фирма за един ден?

регистрация Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Много често в интернет пространството попадам на обяви, в които гръмко се обещава регистрация на фирма за един ден и то дори на цени, които на практика са по-ниски от таксите, които дължите към Агенция по вписванията.

Да, определено бързината и ниските цени са фактори, които могат да привлекат вниманието на заинтересованите лица. Но на практика това възможно ли е? Задавате ли си и въпроса за качеството на услугата и отговаря ли тя на Вашите нужди, като лице което тепърва „прохожда” в бизнеса?

Нека да бъдем реалисти – ако искате да създадете малък бизнес, то съвсем не значи да заплатите невероятна сума дори само за регистрирането на търговското дружество, но от друга страна – защо изобщо ще поставяте основите на нещо, ако още в самото начало сте безразлични към качеството, което е за сметка на цената на услугата.

Защото не става въпроса само за изготвяне на документи и предприемане на действия по регистрация на търговско дружество. Първият и основен въпрос е – коя правна форма е най-подходяща за Вашите цели и възможности. Удачно е след като намерите отговор на този въпрос, да приемете следващата стъпка – изготвяне на необходимите документи. Извършващият услугата следва да съобрази и особеностите на дейността, която ще развивате и да Ви даде възможност да се запознаете с документите детайлно и точно. Да Ви обясни на достъпен език какво е значението на написаното. За да сте напълно наясно под какво се подписвате.

Дотук вече разбирате, че съвсем няма как всичко това да се случи в рамките на часове. Отделно от това, след постъпване на документите в Агенция по вписванията същите трябва да бъдат обработени и проверени от длъжностно лице. И това няма да се случи за часове и в рамките на деня, в който сте подали документите.

Ниска цена? Не търсете крайно ниска цена,особено ако същата е нереалистична. По-ниска от дължимите държавни такси?Това възможно ли е според Вас? Ами, според мен не. Едва ли някой ще ми регистрира фирма безплатно и ще ми поеме и частично тези разноски.

Освен това е важно да имате доверен юридически съветник при първите действия, които ще предприемете. Скоро разговарях с клиент, който сам ми сподели, че в началото изобщо не е бил наясно как да оформи юридически отношенията с партньорите си – сключване на договори, изготвяне на приемо-предавателни протоколи и други. Действал е доста наивно и на доверие, което за съжаление му е коствало много – невъзможност да докаже направени плащания и предадени стоки, което разбирате какво означава.

Към настоящия момент вече се е поучил от грешките си, многократно сме разговаряли какво е необходимо да прави и какво да НЕ прави. И това определено се отразява на финансовото състояние на двете му търговски дружества.

За това – не мислете кое колко евтино звучи днес. Мислете, дали утре няма да Ви „излезе” прекалено скъпо.

 

About: admin


One thought on “Регистрация на фирма за един ден?”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.