Кога най-често българите теглят кредити

Кога най-често българите теглят кредити

В последните години банковите институции, макар и бавно, започнаха да се фокусират върху това да предлагат все по-гъвкави кредитни условия. Въпреки това, те трудно биха могли да изместят гъвкавата алтернатива, която предлагат фирмите за бързи кредити. Безспорно един от предпочитаните финансови инструменти, до които има достъп всеки български гражданин, навършил пълнолетие, остават бързите заеми.

Бързите кредити са услуга, която предоставя пари на заем на физически лица. Този тип финансиране е в малки размери и се предоставя за сравнително кратък период от време. Бързите заеми се осигуряват от небанкови финансови компании, специализирани в областта на краткосрочното кредитиране.

Предвид спецификата си, причините, поради които хората теглят бързи кредити, са лесно разпознаваеми. И все пак много потребители си задават въпроса: кога най-често българите теглят кредити? Отговорите подбрахме в следващите редове. 

Покупка на нова техника и/или разходи за поддръжка на жилищен имот

Покупката на нова техника е сред най-често срещаните причини за тегленето на бързи кредити, категорични са данните на редица кредитиращи компании. Както за покупката на нов телефон или компютър, така и за покупката на бяла техника за дома, бързите кредити остават предпочитан избор.

Вземането на кредит за имот, въпреки дългосрочния си характер, също се утвърди като една от често срещаните причини за вземането на бързи пари на заем. Всички разходи, свързани с поддръжката на жилището - различни видове ремонти, плащане на комунални услуги и други, са сред моментите, в които нуждата от пари на заем е неотложна.

Осигуряване на пари до заплата

Работната заплата често не стига, особено когато в конкретния месец се наложи да покрием внезапно възникнал разход. Ако колата внезапно се повреди, а както всички знаем, днес автомобилът е необходимост за всяко домакинство, ще се наложи да изтеглим кредит за кола, за да направим необходимия ремонт и/или евентуално да купим ново возило.

Освен това, нерядко се случва да има забавяне в изплащането на заплатата, което може да доведе до значителни финансови затруднения у дома. В този случай вземането на пари на заем от фирма за бързи кредити често се оказва единственият вариант да се справим с проблемната ситуация.

Покриване на разходи за лечение 

Сред най-неприятните ситуации, в които може да ни се наложи да прибегнем до услугите на фирми за бързи пари, са здравословните проблеми. Както много други неща в живота, подобни харчове не могат да бъдат предвидени, а в същото време не търпят отлагане. В тази ситуация тегленето на бързи кредити се оказва единствената алтернатива за осигуряването на адекватно лечение, било то на нас или нашите близки.

Top