Лаптопи втора ръка - яка машина за малко пари

Лаптопи втора ръка - яка машина за малко пари

Купуването на лаптоп втора ръка е чудесен начин да получите възможно най-мощната машина за възможно най-малко пари. Като цяло техниката втора употреба е надеждна и може да издържи и да ви служи вярно в продължение на много години стига да я закупите с гаранция от сигурен и проверен магазин за компютри.

Намирането на лаптопи втора въка не е никак лесна задача, тъй като трябва да съобразите още много неща освен определения от вас бюджет, за да успеете да купите отлично устройство за смяна на вашия стар компютър. Тези лаптопи в повечето случаи се продават на много по-ниски цени предвид това, че не са най-новия модел на Apple, Samsung, Lenovo и други известни марки за компютри, но имат много RAM, от която да се възползвате и място за съхранение и с възможност да са дори и по-мощни, колкото новите модели за много по-голяма сума пари.

Решението да си вземете лаптоп втора ръка е много добър начин да спестите не малка сума пари, тъй като те са значително по-евтини от новите лаптопи, но разбира се има и някои недостатъци с които трябва да се съобразите.

Предимства на купуването на лаптопи втора ръка

Предимствата на закупуването на лаптоп втора употреба са, че те са по-евтини и можете да ги получите бързо, веднага дори, без изобщо да чакате доставка и други документи. Купуването на лаптоп втора ръка е лесен начин да спестите пари и да получите много яка машина, ако не се нуждаете от най-новия модел на Apple, Lenovo, HP или друга известна марка за компютри.

Има редица добри причини да помислите за закупуване на лаптоп втора употреба, но има и някои недостатъци, които трябва да имате предвид преди да предприемете тази стъпка.

Недостатъци на купуването на лаптопи втора ръка

Недостатъците на това да си вземете лаптоп втора ръка са, че гаранцията е много вероятно да е много малка, което трябва да съобразите и да направите премерен риск, но не куъпувайте в никакъв случай IT техника без гаранция - това ще ви изиграе много лоша шега, ако компютъра е в лошо състояние.

Важно е да съобразите и проверите някои неща преди да закупите компютър или лаптоп втора ръка:

  1. Зарядно - проверете дали зарядното на лаптопа работи и за колко време зарежда и дали би могла батерията да се зареди докрай.
  2. Батерия - проверете дали се зарежда батерията изобщо и колко време може да издържи, преди да изгасне лаптопа втора ръка когато не е включен в зарядното.
  3. Огледайте добре корпуса на лаптопа - ако е имало сериозен удар, ще има видими след от изпускане и може части на хардуера да са повредени и неревизирани.
  4. Разгледайте от всички ъгли монитора на лаптопа - най-добре е да няма следи от драскотини и в никакъв случай не взимайте лаптоп втора ръка, ако екрана му е спукан.
Top