Успешен ремонт на апартамент - етапи

Успешен ремонт на апартамент - етапи

Ако искате да освежите апартамента си, ето няколко съвета, които ще ви помогнат да направите процеса на ремонтиране успешен. Уверете се, че планирате предварително, създайте реалистичен бюджет, повикайте на помощ различни професионалисти. Те ще ви помогнат с плана за действие - архитекта и строителния инженер ще ви дадат нужните съвети. Ако ще правите основен ремонт на стар апартамент, то фирма за кърти чисти извозва София ще се заемат с трудоемката част - къртенето на бани и стени, както и извозването на строителните отпадъци до съответните разрешени от общината места за тяхното депониране.

След извозването на отпадъците - нова електрическата инсталация

По-голямата част от основните ремонти на апартаменти, най-вече в по-старите сгради, имат нужда от нова електрическа инсталация след извозването на отпадъци от къртенето на стени. На този етап от ремонта е задължително да намерите електротехник и електроинженер, които да проектират и реализират цялата нова мрежа от контакти и кабели. Професионалистите ще ви изготвят оптималния проект по част Електро и ще монтират новите кабели, ключове и контакти с нужните параметри.

Климатизация и смарт хоум системи

Електротехник ще ви е нужен и за изграждането на климатизацията като е добре да е по изготвен предварително проект по част ОВИ. Специалиста ще монтира системите за климатизация и смарт хоум системите при ремонта на апартамента, ако сте се насочили към иновативен модерен дом. 

ВиК инсталация след къртене на баня

Когато в ремонта на апартамента главно място заема къртенето на банята, то след това ще е ви е нужен професионален водопроводчик. Той след като приключите с цялото извозване на отпадъци София ще прекара водопроводната инсталация. Също така именно той ще монтира мивката за баня, ваната или душ кабината, както и всички смесители.

Окачен таван замаскира къртенето на стени

Важна стъпка към ремонта на апартамента е монтирането на окачен таван, в случай че имате къртене на стени в много помещения, тъй като така се нарушава цялостта на конструкцията. Освен че ще скрие щетите от къртенето, ще могат в него да се поместят и канали за кабели, както и ще се повиши комфорта в апартамента.

Избора на вид окачен таван зависи най-вече от бюджета ви, но и от самите нужди при ремонта на апартамента. Например, ако идеята ви е просто да имате лунички и той ще е част от архитектурния дизайн, то гипсокартона е вашия избор. В случай, че ремонтирания апартамент е много малък, то наблегнете на по-светлите цветове, особено на таваните, тъй като илюзорно увеличават чувството за пространство.

Монтиране на плотове, мрамор и гранит

Преди да сложите финалните щрихи на ремонта на апартамента, ще трябва да монтирате мивките и плотовете към тях. Този процес отново ще създаде прах и мръсотия, затова е подходящо време след това да се обърнете отново да преминете през извозване на отпадъците преди да пристъпите към монтирането на мебелите.

Монтиране на мебели

Най-после дойде момента дограмата, уредите и мебелите да паснат на място в апартамента. Това е моментът, в който извозването на строителните отпадъци е свършено и монтажа може да се задейства. Монтирането трябва е максимално внимателно, за да не се повреди стена или таван, които вече сте финализирали. 

Уверете се, че имате достатъчно време, за да завършите ремонта на апартамента си. Ако не сте внимателни, това може да ви струва много повече, отколкото си мислите. Планирайте предварително, защото трябва да сте подготвени, да знаете какво искате да направите и кога искате да го направите. Подгответе се финансово за всички професионалисти, на които ще трябва да заплатите тъй като те не са малко, а без тях не може - архитект, конструктор, кърти чисти извозва за целия период на ремонта, както и електро и ВиК.  

Top