Идеи за успешен офроуд къмпинг

Идеи за успешен офроуд къмпинг

Практика „Не оставяйте следи при къмпингуване“

Не забравяйте да не оставяте следи и винаги напускайте къмпинга по-добре, отколкото сте го открили. Не хвърляйте кошчетата си или кутиите за бира в огнището. Не е кофа за боклук. Опаковайте го и го изхвърлете правилно. Не оставяйте тоалетна хартия в храстите. Дивите животни често изкопават вашите отпадъци и ще разпръснат тази тоалетна хартия навсякъде. Той не компостира толкова бързо, колкото си мислите. Ако трябва да лагерувате на място, което няма тоалетни, трябва да имате отделна чанта Ziploc, за да опаковате използваната тоалетна хартия.

Списъкът на основните неща

Офроуд аксесоари - навигация: карта, компас или GPS устройство или сателитен пратеник. onX Offroad картите работят офлайн - просто не забравяйте да изтеглите картите си, преди да тръгнете. Също така е добре да имате резервна карта само в случай, че загубите телефона си.

Защита от слънцето

Част от задължителното офроуд оборудване винаги трябва да бъдат слънчеви очила, слънцезащитни дрехи и слънцезащитни продукти. Все още можете да изгорите на лицето си, дори ако е облачно.

Аптечка за първа помощ

При потегляне на офроуд не забравяйте включително репелент против насекоми, грижа за изгаряне и някакъв вид обвивка за обезопасяване на счупени кости.

Комплект за ремонт на ножове и съоръжения

Огън – необходимо къмпинг и офроуд оборудване - кибрит и запалка. Винаги носете два начина за запалване на пламък.

Допълнителна храна

Винаги носете със себе си при офроуд пътуване допълнителна кутия супа и няколко енергийни блокчета, в случай че се забавите някъде по някаква причина.

Допълнителна вода

Хидратацията е толкова важна при офроуд къмпингуването. Наличието на бутилка с вода или хидратиращ продукт е добре, но трябва да имате и някакъв вид съхранение на вода като торба и начин за пречистване на водата.

Други офроуд къмпинг аксесоари, които трябва да имате предвид при потеглянето :

  • Допълнителни дрехи
  • Батерия за зареждане на телефона
  • Опаковайте кърпа
  • офроуд обувки
  • Биоразградим сапун - това в идеалния случай би било нещо, което бихте се сетили да донесете отделно от вашата лагерна кухня, но е достатъчно важно
  • Галонна торба  за боклук  или по-голяма чанта за изнасяне на боклука ви, ако сте в група
  • Компактен лагерен стол - много хора се радват на лукса да не седят на земята, ако ще лагерувате в развит лагер с маси за пикник, това може да е прекалено.

Някои бележки относно безопасността при офроуд къмпингуване :

 Трябва също да помислите за носене на набор от инструменти за вашия офроуд автомобил. Дори и да не знаете как да използвате тези инструменти, по-добре е да ги носите в случай, че имате нужда от помощ и да се натъкнете на някой, който знае как да ги използва. Уверете се, че вашите офроуд авточасти, инструменти и аксесоари са подходящи и за вашия офроуд автомобил. Ако сами сте на офроуд къмпинг, палатката за 2 души е добро начало, ако вземете партньор с вас, помислете дали да не вземете палатка за 3-4 души. Палатките за един човек няма да имат място за вас, вашата система за сън и вашето оборудване.

Top